Ontdek jouw talenten!
Wacht niet tot de storm voorbij is... maar leer dansen in de regen.
Gestrand... en dan?
Je hoeft niet te springen om vrolijk te zijn, als je maar veerkracht hebt.
Laat je angst achter je...
Jij bepaalt jouw eigen weg
Geloof in jouw dromen

"Kinderen rond 9 jaar zitten in een bijzondere levensfase waarin veel gebeurt en wat van grote invloed is op het verdere leven van een kind.

'Wat een inspirerende dagen, deze had ik niet willen missen!'

'Dit zou elke leerkracht moeten weten!'

'Ik heb een inspirerende dag gehad waarbij ik veel handvaten heb gekregen voor mezelf, mijn gezin en mijn toekomstige praktijk.'

 

 • Ben jij geïnteresseerd in de ontwikkelingsfase van het 9 jarige kind?        
   
 • Heb jij gemerkt dat er steeds meer aandacht komt voor deze bijzondere levensfase, maar dat er nog weinig informatie over te vinden is?
   
 • Wil jij kinderen en hun omgeving op maat kunnen begeleiden op een manier die precies bij jou en jouw praktijk past?
   
 • Wil jij ouders en verzorgers helpen om de keuzes van deze kinderen beter te begrijpen?
   
 • Vind jij het fijn om alles wat aan bod is geweest op een overzichtelijke manier te ontvangen?
   
 • Heb jij in het verleden al een dag over het kind van 9 bijgewoond en wil jij jezelf nóg verder verdiepen of zelfs specialiseren tot een: 

 

Kind van 9-EXPERT        

Dán is het zeker de moeite waard om verder te lezen en te ontdekken wat de verschillende mogelijkheden zijn!
 


In mijn praktijk begeleid ik veel kinderen rond de 7 en 11 jaar. Het is een leeftijdsperiode waarin er heel veel gebeurt en die veel dieper en verder gaat dan alleen de 9 jaar. Vaak is er sprake van veel tegenstrijdige gevoelens waardoor kinderen in verwarring raken en ouders zich dikwijls zorgen maken om het gedrag wat hun kind laat zien. Deze periode kenmerkt zich door bepaalde thema's zoals: eenzaamheid, onbegrip, angst, verdriet, pestgedrag, groepsvorming, puberaalgedrag enzovoorts, maar ieder kind beleeft deze fase op zijn EIGEN speciale manier.
 

 • Hoe heerlijk zou het voor deze kinderen zijn om door jou begrepen én op maat begeleid te worden?
 • Hoe fijn zou het voor de ouders/verzorgers zijn om van jou passende kennis te kunnen krijgen over deze levensfase, waardoor zij de keuzes van hun kind beter begrijpen?
   

Afgelopen jaren bestond de kennismaking over de bijzondere ontwikkelingsfase van het 9 jarige kind slechts uit één dag, maar naarmate mijn eigen kennis en ervaring -mede- over deze fase groeide, bleek één dag te kort te worden. Ik merkte dat sommige deelnemers meer affiniteit hadden met het theoretische gedeelte en anderen juist een grotere behoefte hadden aan praktische en/of energetische begeleidingstips. Afhankelijk van de samenstelling van de groep differentieerde ik hierin, maar we kwamen vaak tijd te kort ...
 

De deelnemers wilden nóg meer weten over het ‘Kind van 9’

en die mogelijkheid is er nu!!
  In plaats van 1 dag, zijn er nu 3 -afzonderlijk te volgen- dagen! 
  
Deze dagen zijn speciaal op maat gemaakt voor professionals.
Voor de ouders en verzorgers is er een toegankelijke workshop.


Wat houdt dit in?


Iedere dag heeft zijn eigen thema, zodat je precies kunt kiezen waar jij behoefte aan hebt en in hoeverre jij je wilt specialiseren in deze bijzondere levensfase.

De thema's van de dagen zijn: 1.DENKEN, 2.VOELEN en 3.DOEN

Aan het einde van iedere dag krijg je:

 • Een certificaat van deelname,
 • Een inspirerende map met daarin een helder overzicht van de dag, zodat je alles nog eens rustig terug kunt lezen én er natuurlijk meteen mee aan de slag kunt!
 • Het beeldmerk van ‘Kind van 9-EXPERT’ voor op jouw website of op ander beeldmateriaal.
 • Toegang tot de bijbehorende Facebookgroep
 • Iedere dag heeft zijn eigen BONUS-materiaal

  NB. In het logo is aan het aantal sterren te zien is hoeveel dagen jij hebt gevolgd tot 'Kind van 9-EXPERT'.
   

Opbouw van de 3 DAGEN:

 

Dag 1 :
DENK
-dag  * Deze dag is los te volgen

- Tijdens de DENK-dag leer ik jou alles waar het om draait tijdens het begeleiden van kinderen rondom de 9 jaar.
Vanuit heel veel verschillende invalshoeken leer je blokkades in de ontwikkeling van de levensfase van het 9e jarige kind te herkennen en deze te verklaren en over te brengen aan ouders, verzorgers en andere kindkundigen (professionals die met kinderen werken). Zo nu en dan nemen we alvast een kijkje in de keuken van dag 2.

- Tijdens de DENK-dag wordt de basis gelegd voor dag 2 en 3, die je voor verdere verdieping en specialisatie kunt bijwonen.
Dag 1 is los te volgen.
  
Ochtendprogramma:
Het ochtendprogramma bestaat uit heel veel verschillende invalshoeken die wordt ondersteund met concrete voorbeelden uit mijn eigen praktijk. Zo vertel ik jou de do’s en don'ts tijdens de begeleiding van deze kinderen en hun ouders/verzorgers, krijg je antwoord op vragen, leuke weetjes. Alles staat helder uitgeschreven zodat je ook op andere momenten geïnspireerd blijft en de dingen thuis nog eens rustig na kunt lezen.
 
Middagprogramma:
Tijdens het middagprogramma leer je hoe je een workshop voor ouders en andere professionals kunt gaan geven.
Hierbij nemen we ook alvast een kijkje in de keuken van dag 2: VOEL-dag.

Bonus:
Na afloop van dag 1 krijg je de PowerPoint speciaal voor informatiebijeenkomsten en workshops voor ouders, met zowel theorie als doe-activiteiten speciaal gericht op het '9 jarige Kind'.  Maar voel jij jezelf zeker genoeg, dan kan deze PowerPoint ook heel gemakklijk ingezet worden voor kindkundigen die meer over de levensfase rondom het 9 jarige kind willen weten. Zet'm op en veel suc6!!

Dag 1 is inclusief:

 • Een certificaat van deelname,
 • Een inspirerende DENK-map met daarin een helder overzicht van de dag, zodat je alles nog eens rustig terug kunt lezen én er natuurlijk meteen mee aan de slag kunt!
 • Een Powerpoint waarmee jij een complete informatiebijeenkomst of workshop kunt geven. De Powerpoint is voor iedere doelgroep aan te passen en bevat zowel theorie als doe-activiteiten speciaal gericht op het '9 jarige Kind', 
 • Het logo van ‘Kind van 9-EXPERT’ voor op jouw website of op ander beeldmateriaal,
 • Tekst om scholen en insanties aan te schrijven,
 • Een flyer, tekst en een Facebookbanner om heel gemakkelijk de nformatiebijeenkomst/workshop te kunnen geven ,
 • Toegang tot de bijbehorende Facebookgroep 'Kind van 9-DENK dag' en Pinterest-pagina waar wij er zijn om elkaar  te helpen, te versterken, het geven van tips en het delen van ervaringen. Enjoy!!
 • KrachtKadootjes, een kadootje op maat!

  Tijdens deze dag is er genoeg lekkers in de vorm van een overheerlijke biologische soep, koffie, thee, sap en overige versnaperingen voor tijdens de pauzes.
  Voor deze dag betaal jij €125,- exclusief Btw.

   


 

Dag 2 :
 VOEL-dag     * Deze dag is te volgen na het volgen van dag 1

Wow, wat kun je kinderen op veel verschillende lagen begeleiden!!
Tijdens deze dag gebeurt er veel, ook met jouw eigen 9 jarige kind en vanuit die beleving gaan we aan de slag met allerlei verschillende werkvormen geschikt voor groot en klein. Meer dan 40 werkvormen staan helder uitgeschreven, zodat ze jou op andere momenten kunnen inspireren om mee aan de slag te gaan en uit kunnen nodigen om er jouw eigen draai aan te geven.
Neem je lekkere warme sokken en yoga matje mee en geniet van wat deze dag jouw gaat brengen smiley


Tijdens deze dag:
 • Beleven we samen de meest belangrijke kenmerken voor deze levensfase.
 • Deel ik met jou mijn beste praktijkoefeningen die uit allerlei soorten werkvormen bestaan. Hierdoor zit er altijd wel iets bij wat bij jouw manier van werken past,
 • Leer jij eenvoudige, maar krachtige technieken waarmee je kinderen, maar ook ouders, emotioneel gerust kunt stellen en daarmee ruimte geeft voor nieuwe ontwikkelingen.
 • Geven we ook aandacht aan jouw eigen innerlijke kind van 9 en het zal jou verbazen wat voor een grote indruk de levensfase van het 9 jarige kind ook op jou heeft gehad. Doordat er ruimte is om jouw eigen innelijke kind te laten zien en horen, ga jij deze levensfase op een diep niveau ervaren en begrijpen.

Dag 2 is inclusief:
 • Een certificaat van deelname,
 • Een inspirerende VOEL-map met daarin een helder overzicht van de dag, zodat je alles nog eens rustig terug kunt lezen én er natuurlijk meteen mee aan de slag kunt!
 • Het logo van ‘Kind van 9-EXPERT’ -met 2 sterren- voor op jouw website of op ander beeldmateriaal,
 • Toegang tot de bijbehorende Facebookgroep 'Kind van 9-VOEL dag', waar wij er zijn om elkaar te helpen, te versterken, het geven van tips en het delen van ervaringen. Enjoy!!

  Tijdens deze dag is er genoeg lekkers in de vorm van een
   overheerlijke biologische soep, koffie, thee, sap en overige versnaperingen voor tijdens de pauzes.
  Voor deze dag betaal jij €125,- exclusief Btw.
NB. Dag 2 kun je volgen ná het volgen van dag 1.
 

 

Dag 3 :
 DOE-dag    * Deze dag is los te volgen

En dan aan de slag met een peergroup wat het samen gevoel voor deze kinderen versterkt, want voor deze leeftijdsgroep is het ‘samen-gevoel’ heel belangrijk! Het is zelfs gebleken dat het op een positieve manier bijdraagt aan hun ontwikkeling. Al een aantal jaar organiseer ik eens per maand een momentje speciaal voor kinderen rondom de 9 jaar. Bovendien heb ik 20 jaar ervaring als leerkracht in mijn rugzak zitten en deze kennis komt tijdens de DOE-dag heel goed van pas! 
Jij leert geschikte thema's herkennen én uitwerken en gaat er mee aan de slag. Na afloop voel jij je zelfverzekerd genoeg om jouw eigen kids groepje te begeleiden.
En mocht je toch even geen ideeën hebben? Geen nood: je krijgt een pdf met mijn beste thema's van de afgelopen jaren toegestuurd en door in contact met elkaar te blijven helpen we elkaar aan nieuwe ideeën.
 
Wil jij ook graag een groepje kinderen -in deze levensfase- begeleiden?
Dán is deze DOE-dag echt iets voor jou!

Tijdens dag 3 komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
 • Je leert op welke manier je het thema van het begeleidingsmoment opbouwt,
 • Je gaat zélf zo’n moment ervaren waarbij ik mijn do’s en don'ts vanuit mijn jarenlange ervaring graag met jou deel.
 • Je ontwikkelt tijdens deze dag samen met een andere deelnemer/s een thema waarbij ik met jullie mee kijk.
 • Ik vertel je welke materialen ik standaard gebruik en meeneem.
 • Je krijgt antwoord op vragen zoals: hoe zet ik zo'n bijeenkomst op? Hoe breng ik dit onder de aandacht? Hoe zorg ik voor een goede opbouw? etc.


Dag 3 is inclusief:

 • Een certificaat van deelname,
 • Een inspirerende DOE-map met daarin een helder overzicht van de dag, zodat je alles nog eens rustig terug kunt lezen én er natuurlijk meteen mee aan de slag kunt!
 • Het logo van ‘Kind van 9-EXPERT’ -met 3 sterren- voor op jouw website of op ander beeldmateriaal,
 • Het logo van de 'four Kids-Club' die je naar eigen inzicht mag gebruiken of op de plank wilt laten liggen.
 • Toegang tot een  gezamelijke Dropbox waar wij op een organische manier nieuwe ideeën en thema's met elkaar delen.
 • Toegang tot de bijbehorende Facebookgroep 'Kind van 9-DOE dag, waar wij er zijn om elkaar  te helpen, te versterken, het geven van tips en het delen van ervaringen. Enjoy!!

  Tijdens deze dag is er genoeg lekkers in de vorm van een
   overheerlijke biologische soep, koffie, thee, sap en overige versnaperingen voor tijdens de pauzes.
  Voor deze dag betaal jij €140,- exclusief Btw.
   

NB. Dag 3 is ook los te volgen.
- Je ontvangt dan echter geen 'Kind van 9-EXPERT' logo. Het logo ontvang je na het volgen van dag 1.
- Tijdens deze dag leer je kinderen in de basisschoolleeftijd rondom de leeftijd van 9 jaar te begeleiden tijdens een groepsgrootte van ongeveer 8 deelnemers.


Als BONUS krijg je na het volgen van de DOE-dag digitaal toegestuurd:

 • Een uitnodigingsflyer die je vrij* aan kunt aanpassen,
 • Het logo van de 'four Kids-Club',
 • Een begeleidende tekst die je kunt gebruiken voor het aanmaken van een ‘event’ op bijvoorbeeld Facebook,
 • De tekst die ik gebruik om basisscholen aan te schrijven,
 • Toegang tot een gezamelijke Dropbox waar steeds nieuwe thema’s -bedacht door de deelnemers tijdens de DOE-dagen- aan toe zullen worden gevoegd. Op deze manier bouwen we samen op een oraganische manier een sterke kennisbank op.
 • Een Pdf met mijn beste thema's t.w.v. €14,99.
   

EXTRA EXTRA:
Ik heb besloten mijn beste thema's van de afgelopen jaren digitaal uit te werken en te bundelen. Behalve de thema’s, is er ook per keer aangegeven welke materialen je nodig hebt en wordt alles m.b.v. foto’s verduidelijkt. Op deze manier kun jij een hele tijd vooruit met de beste en leukste onderwerpen!! Deze Pdf t.w.v. €14,99 ontvang je na het volgen van dag 3.


Praktische informatie:   

Dag 1 : DENK-dag  (ook los te volgen)
- Data 2018: 27 september 
- Data 2019: 25 januari / 13 april
- Tijd: 10:00 tot 16:00 uur
- Locatie adres: Steenwijk
- Voor deze dag betaal jij €125,- exclusief Btw.

* Aantal deelnemers: 5-7

Dag 2 : VOEL-dag  ( te volgen na dag 1)
- Data 2018: 28 september 
- Data 2019: 26 januari / 11 mei
- Tijd: 10:00 tot 16:00 uur
- Locatie adres: Steenwijk
- Voor deze dag betaal jij €125,- exclusief Btw.

* Aantal deelnemers: 5-8

Dag 3 : DOE-dag  (ook los te volgen)
- Data 2018: 29 september
- Data 2019: 16 maart 
- Tijd: 10:00 tot 16:00 uur
- Locatie adres: Steenwijk
- Voor deze dag betaal jij €140,- exclusief Btw.

* Aantal deelnemers: 5-10

NB. 
- Dag 3 is ook los te volgen. 
- Je ontvangt echter geen 'Kind van 9-EXPERT' logo na het volgen van alleen dag 3.
- Het logo ontvang je na het volgen van dag 1.
- Tijdens deze dag leer je kinderen -in de basisschoolleeftijd- te begeleiden tijdens een groepsgrootte van ongeveer 8 deelnemers.Kom jij ook ons team van 'Kind van 9-Experts' versterken?! 
Mail jouw adresgegevens dan naar simone@dejuttercoaching.nl 

Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van betaling.
Mochten er vragen zijn, dan help ik jou graag verder. 
 
tot Jutters!!

 

Simone Nieuwhuis is 20 jaar werkzaam geweest als groepsleerkracht in het basisonderwijs en werkt  sinds 2012  'Ouder & Kindcoach' in haar praktijk 'de Jutter Coaching', waar zij kinderen en hun opvoeders begeleidt bij hulpvragen over opvoeding, lichaamsbewustzijn, educatie, onderwijs en bewustwording. Zij is gespecialiseerd in hoogsensitiviteit, de fase van het 9 jarige kind en de bijzondere band tussen ouder & kind.

 

ERVARINGEN VAN DEELNEMERS mail :
 

Het gevoel werd gekoppeld aan de woorden. Tijdens deze dagen ervaar jezelf wat er zo belagnrijk is dat alle ouders en kinderen zouden moeten weten over het kind van 9.
Het is zoveel meer!
Simone je bent een prachtige vrouwe met een geweldige energie die veel kennis in huis heeft.
Je wordt daardoor echt geinspireerd. Dankjewel.
Jessica-leerkracht middenbouw basisonderwijs
_______

Heel compleet met genoeg interactie. Er is genoeg onderbouwing.
Deze dagen zijn een prachtige tool om het 9-jarige kind in het zonnetje te zetten, maar het is ook een prachtige ingang voor alle kinderen tot...100 jaar laugh.
Dankbaar.
Liefs Esther- interne begeleidster basisonderwijs

_______

Een hele inspirerende dag Simone!
naast kennis over 'Het kind van 9', met andere woorden alles waar kinderen in deze leeftijdsfase mee te maken en te dealen hebben, heb ik oook het kind van 9 in mezelf even weer mogen voelen. Hiervoor beklijft alles nog beter en blijft het hangen! Ik heb vele tips en tops gekregen voor in mijn eigen (kinder)coachingspraktijk 'De Waterdrager', die ik zeker ga gebruiken!
Liefs Eeltje Heida-eigenaar van 'De Waterdrager'.
_______

Ik vond het een hele bijzondere dag. Nooit geweten (ondanks mijn kennis en ervaring binnen de Jeugdhulpverlening) dat deze fase in het leven zo'n veelzeggende en bepalende periode was. Ik heb veel bevestiging gekregen; door terug te gaan naar mijn eigen jeugd als 9 jarige, wat er in deze fase zo belangrijk is om als ouder/begeleidster uit te dragen naar het kind! Ik hoop dat veel mensen die deze dag hebben gevolgd dit door kunnen geven, zodat ieder kind krijgt wat hij/zij verdiend!! Bedankt.
Groet, Chantal

_______

Ik heb een inspirerende dag gehad waarbij ik veel handvaten heb gekregen voor mezelf, mijn gezin en mijn toekomstige praktijk. Ik heb een super leuke dag gehad.
Dankjewel Simone.
Liefs Monique
_______

9 Jaar....wat bij-zonder!!
Een hele inspirerende dag waarin Simone mij meenam in het voelen en denken als een 9 jarige! Deze informatie zou iedere leerkracht van groep 5/6 moeten weten! En alle ouders van een 9-jarige zou ik gerust willen stellen...na deze verhelderende dag. Dankjewel Simone voor het delen van je kennis en inzichten!
Shelly Ensink-eigenaar van Kinderpraktijk Ubuntu

_______

Lieve Simone,
Superleuk om jou te ontmoeten. Wat ben jij een topper, je doet het super goed en fijn.
Voor mij was het herhaling van de stof, maar voor wie nog niet bekent is met deze fase denk ik een mooie waardevolle dag! Tot ziens hoop ik!!
Bauke Borsboom-eigenaar van Vlindertijd en schrijfster van het geweldige boek Ik ben 9.
 _______

​Ik heb mij heel welkom en verzorgd gevoeld. Veel waardevolle informatie die een plek geven aan wat ik voelde en ervaarde met mijn negenjarige. Echt iets voor iedere ouders, leerkracht en hulpverlener om zich bewust van te zijn. Simone geeft het met een mooie energie en interesse.

Naomi Doeze Jager
 _______

Ik heb veel bevestiging gekregen en nieuwe dingen geleerd over het kind van 9. Een mooie basis om mee verder te gaan. Het was een leuke, inspirerende dag met jou als leuke, enthousiaste en leerzame docente.
Lieve groet, Marjolein
_______

Simone was enthousiast en het was een dag met veel informatie.
Dit zorgde voor inspiratie en ruimte voor groei.
Bedankt!

Marianne Pos-eigenaar Rechtsom Leren
 _______

Ik heb deze dag als inspirerend en vooral bijzonder ervaren.
De terugkerende en samenhangende manieren van kijken, ontwikkelingsfasen, oerplek, gevoel en lichamelijk zijn heel herkenbaar en makkelijk op aan de haken.
Simone, hartelijk bedankt voor je open, warme masterclass vol humor en -individuele- aandacht.
Liefs Jaquelien-eigenaar van Zonnevlechtkindercoaching
 _______

Zeer leerzaam, verrijkend en een eye-opener.
Dankjewel.

Liefs Dinah
_______

Deze dag was erg leerzaam. Veel nieuwe inzichten over mijn kinderen gekregen waarmee ik aan de slag kan. Heel erg bedankt Simone!
Liefs Famke
_______

- Inspirerend
- Geeft mij rust met betrekking tot de zorgen die ik heb bij de ontwikkeling van mijn kind(eren)
- Fijne dag, die had ik niet willen missen!
Groet Eva

_______

Vandaag was heel leerzaam en gaf bevestiging dat ik met mijn gevoel goed zat t.o.v. de diagnoses die we voor onze kiezen kregen van onze oudste zoon.
Bedankt en veel succes.
Yvette Boesten
_______

Bedankt voor: 
-Inspiratie
- Op zijn plek vallend
- Passend bij eigen 'IK'-proces.

Blijf de training zo enthousiast en met passie geven. Dit is erg aanstekelijk!
Angela Regts

_______

Bij Simone heb ik de masterclass 'de bijzondere wereld van het kind van 9 gevolgd'. Wat een inspirerende dag. Ik heb een kijkje mogen nemen in die bijzondere belevingswereld, maar ook heb ik naar mijn eigen kind van 9 gekeken. Dat vond ik heel waardevol. De wijze waarop Simone deze dag begeleidde was heel prettig. Er was ruimte voor ieders verhaal. Ik voelde me echt welkom en gezien. 
Amber Heemskerk -eigenaar van 'Berenkinderen'
 _______

Ik ben met heel veel handreikingen deze masterclass 'Het 9 jarige kind' uitgekomen. Veel herkenning bij en ook inlevingsvermogen van Simone.
Ik heb met veel interesse gekeken en geluisterd naar de astrologische benamingen en de periodes waar kinderen in kunnen zitten. Ook voor wat betreft mijzelf en mij praktijkopbouw!!
Een kleinschalige en open masterclass waarbij je heel bewust wordt van de belevingswereld waar 9 jarige kinderen in zitten. Dank daarvoor!!

Johanette Beereboom -eigenaar van 'Kinderkrachtig' 
_______

Dank je wel Simone voor de fijne masterclass van gisteren. Net achter mijn computer alle info nog eens verwerkt, aangevuld met eigen ervaringen, eerdere informatie van de ontwikkelingsfasen uit de opleiding van de Magie van Kindercoaching om zo een totaal en compleet document te hebben. Ik heb genoten van de verhalen, de groep, de lunch en jou. 
Hester Geerdinck -eigenaar van 'Kindercoachpraktijk Wijs!'