Reflexintegratie is een behandelmethode waarmee ontwikkelings-, leer-, gedrags- en sociaal-emotionele problemen vanaf de basis aangepakt kunnen worden. 
Deze behandelmethode is in 2014 vanuit Amerika en Rusland in Nederland geïntroduceerd. Er worden bijzondere en prachtige resultaten mee behaald op de gebieden van leren, gezondheid, gedrag, bewegen en sociale interactie.

Afgelopen week ben ik één week in training geweest bij Moira Dempsey, de grondlegster van RMTi (Rhytmic Movement Training international).
RMT is een geweldige aanvulling op mijn Reflexintegratiebehandeling en omdat RMT gebruikt maakt van zachte ritmes sluit het altijd precies aan bij dat wat het lijf nodig heeft om zich verder te kunnen ontwikkelen.

Rhythmic Movement Training (RMT) is gebaseerd op de bewegingen die baby’s en hele jonge kinderen van nature maken tijdens hun ontwikkeling. Deze bewegingen bouwen aan een zelfbewustzijn en leggen de fundamenten die nodig zijn om jezelf op allerlei gebieden goed te kunnen ontwikkelen. 

RMT heeft veel overeenkomsten met MNRI (Reflexintegratie), maar RMT werkt met het natuurlijke ritme van een lijf en past zich daardoor naadloos aan naar wat het lichaam nodig heeft. De bewegingen die gemaakt worden zijn zacht en ritmisch en kunnen daardoor zelfs voor de állerkleinsten worden ingezet!
Net zoals bij MNRI helpt RMT het nog niet afgeronde reflexprogramma zich verder te ontwikkelen.

 

RMT kan onder andere ingezet worden bij:

- Leerproblemen:
Moeilijkheden ondervinden met lezen, spelling, taal, rekenen, leersnelheid, geheugen, schrijven etc.

- Gedragsuitdagingen:
ADHD, Autisme, concentratiemoeilijkheden, dromerig, nagelbijten, kauwen op kleding, zindelijkheidsproblematiek boven de 5 jaar etc.

- Sociaal- emotioneel welbevinden
Faalangst, verlatingsangst, hoogtevrees, gevoelig voor geluid, licht, aanrakingen, moeite met het maken van keuzes, woede uitbarstingen, verdriet, rouw, depressie, burn-out etc.

- Moeite met bewegen
Moeite met fietsen, zwemmen, kruipen, lopen, rennen, springen, zitten, staan, bal gooien, bal vangen, onjuiste pengreep, slechte lichaamshouding etc.

- Gezondheidsproblemen
Vaak verkouden, hoofdpijn, buikpijn, obsipatie, darmproblemen, eczeem, allergiën, problemen met het zicht, het gehoor of het evenwicht, verstoord slaapritme, eetproblemen, groeiachterstand, X-benen, O-benen, pijnlijke voeten, enkels, knieen, heupen, rug, nek, schouders etc.

 

Reflexen beschermen ons

Ons lijf doet altijd alles om ons te beschermen en doet dit met behulp van onze reflexen.
Soms echter is een lijf zo ontzettend hard aan het werk om ons te beschermen, dat het niet merkt dat het gevaar reeds geweken is. 
Als dit het geval is staat het lichaam nog steeds in de overlevingsstand wat erg veel energie kost!! RMT helpt het lichaam om weer rust en veiligheid te krijgen, waardoor er weer ontspannen kan worden.

Kinderen en jongeren bij wie hun lijf te veel spanning vast houdt en daardoor hard aan het werk is om zichzelf staande te houden, komt moeilijk tot leren op welk gebied dan ook...
Volwassenen die steeds maar tegen dezelfde uitdagingen aan blijven lopen, kunnen ook hinder ondervinden van nog actieve reflexen die hen belemmeren in het dagelijks leven.
Zodra ons lijf wordt gehoord, zal het ons de ruimte geven ons verder te ontwikkelen waardoor het leven een stuk gemakkelijker wordt!
 

Contact:
Mocht jij na het lezen vragen hebben gekregen of RMT en Reflexintergratie wellicht ook iets voor jou is, neem dan vrijblijvend contact met mij op via simone@dejuttercoaching.nl of door te bellen naar 06-28982618.

tot Jutters!!