"Kinderen rond 9 jaar zitten in een bijzondere levensfase waarin veel gebeurt en wat van grote invloed is op het verdere leven van een kind.

'Daarom klagen mijn leerlingen zo veel over buikpijn!'

'Wat een inspirerende dagen, deze had ik niet willen missen!'

'Simone je bent een prachtige vrouw met een geweldige energie die veel kennis in huis heeft.'

'Tijdens deze dagen ervaar jezelf wat er zo belangrijk is over het kind van 9: het is zoveel meer!'


'Ik heb een inspirerende dag gehad waarbij ik veel handvaten heb gekregen voor mezelf, mijn gezin en mijn toekomstige praktijk.'


 • Ben jij geïnteresseerd in de levensfase rond het 9 jarige kind?        
   
 • Heb jij gemerkt dat er steeds meer aandacht komt voor deze bijzondere levensfase, maar dat er nog weinig informatie over te vinden is?
   
 • Wil jij kinderen en hun omgeving op maat kunnen begeleiden op een manier die precies bij hen, jou én jouw praktijk past?
   
 • Wil jij ouders en verzorgers helpen om de keuzes van deze kinderen beter te begrijpen?
   
 • Vind jij het fijn om alles wat tijdens de trainigsdagen aan bod is geweest op een overzichtelijke manier na te kunnen lezen?
   
 • Wil jij na het volgen van een trainingsdag meteen met jouw enthousiasme aan de slag kunnen?
   
 • Heb jij in het verleden al een dag over het kind van 9 bijgewoond en wil jij jezelf nóg verder verdiepen of zelfs specialiseren tot een: 

 

Kind van 9-Expert       

Dán is het zeker de moeite waard om verder te lezen en te ontdekken wat de verschillende mogelijkheden zijn!In mijn praktijk begeleid ik veel kinderen rond de 7 en 11 jaar. Het is een leeftijdsfase waarin er heel veel gebeurt en die veel dieper en verder gaat dan wij tot nu toe gedacht hebben. Vaak is er tijdens deze levensfase sprake van veel tegenstrijdige gevoelens waardoor kinderen in verwarring raken en ouders zich dikwijls zorgen maken om het gedrag wat hun kind laat zien. Deze periode kenmerkt zich door bepaalde hoofdthema's zoals: eenzaamheid, onbegrip, angst, verdriet, pestgedrag, groepsvorming, puberaalgedrag enzovoorts, maar ieder kind beleeft deze fase op zijn EIGEN speciale manier.
 

 • Hoe heerlijk zou het voor deze kinderen zijn om door jou begrepen én op maat begeleid te worden?
 • Hoe fijn zou het voor de ouders/verzorgers zijn om van jou passende kennis te kunnen krijgen over deze levensfase, waardoor zij de keuzes van hun kind beter begrijpen?
   

Afgelopen jaren bestond de kennismaking over de bijzondere levensfase van het kind rond 9 jaar slechts uit één dag, maar naarmate mijn eigen kennis en ervaring -mede- over deze fase groeide, bleek één dag te kort te worden. In mijn werk als holistische coach voor ouders en kinderen, bekijk ik de dingen heel graag vanuit zoveel mogelijk verschillende hoeken en zo ook deze bijzondere levensfase.
Tevens merkte ik dat sommige deelnemers meer affiniteit hadden met het theoretische gedeelte en anderen juist een grotere behoefte hadden aan praktische en/of energetische begeleidingstips en deze behoeftes vind je nu allemaal terug in de training.
 

De deelnemers wilden nóg meer weten over het ‘Kind van 9’

en die mogelijkheid is er nu!!
  In plaats van 1 dag, zijn er nu 3 -afzonderlijk te volgen- dagen! 
  
Deze dagen zijn speciaal op maat gemaakt voor professionals.
Voor de ouders en verzorgers is er een toegankelijke workshop
 


Inhoud van deze 3 dagen


Iedere dag heeft zijn eigen thema, zodat je precies kunt kiezen waar jij behoefte aan hebt en in hoeverre jij je wilt specialiseren in deze bijzondere levensfase.

De thema's van de dagen zijn:
1. DENKEN
2. VOELEN 
3. DOEN

Aan het einde van iedere dag krijg je:

 • Een certificaat van deelname,
 • Een 'inspiratie-map' met daarin een helder overzicht van de dag, zodat je alles nog eens rustig terug kunt lezen én er natuurlijk meteen mee aan de slag kunt!
 • Toegang tot de bijbehorende Facebookgroep
 • Iedere dag heeft zijn eigen BONUS-materiaal
   

Opbouw van de 3 DAGEN:

 

DENK - dag 1
 

DATA: 28 september 2019                      

VOORWAARDEN: Deze dag is los te volgen

CURSUSINHOUD:
- Tijdens de DENK-dag leer ik jou alles waar het om draait tijdens het begeleiden van kinderen rondom de 9 jaar.
Vanuit heel veel verschillende invalshoeken leer je blokkades in de ontwikkeling van de levensfase van het 9e jarige kind te herkennen en deze te verklaren en over te brengen aan ouders, verzorgers en andere kindkundigen (professionals die met kinderen werken). Zo nu en dan nemen we alvast een kijkje in de keuken van dag 2.
Aan het einde van de dag krijg jij het logo van 'Kind van 9-Expert'  om te kunnen laten zien dat jij weet waar het in deze levensfase om draait. Gebruik dit logo op jouw website of op ander beeldmateriaal.

- Tijdens de DENK-dag wordt de basis gelegd voor dag 2 en 3, die je voor verdere verdieping en specialisatie kunt bijwonen.
  
Ochtendprogramma:
Het ochtendprogramma bestaat uit heel veel verschillende invalshoeken die wordt ondersteund met concrete voorbeelden uit mijn eigen praktijk. Zo vertel ik jou de do’s en don'ts tijdens de begeleiding van deze kinderen en hun ouders/verzorgers, krijg je antwoord op vragen, leuke weetjes. Alles staat helder uitgeschreven zodat je ook op andere momenten geïnspireerd blijft en de dingen thuis nog eens rustig na kunt lezen.
 
Middagprogramma:
Tijdens het middagprogramma leer je hoe je een workshop voor ouders en andere professionals kunt gaan geven.
Deze workshop krijg je mee in de vorm van een PowerPoint die jij helemaal passend kunt maken voor jouw eigen praktijk.
Tijdens dit middagprogramma nemen we ook alvast een kijkje in de keuken van dag 2: VOEL-dag.


Bonus:
Na afloop van dag 1 krijg je de PowerPoint speciaal voor informatiebijeenkomsten en workshops voor ouders, met zowel theorie als doe-activiteiten speciaal gericht op het '9 jarige Kind'.  Maar... voel jij jezelf zeker genoeg, dan kan deze PowerPoint ook heel gemakklijk ingezet worden voor kindkundigen die meer over de levensfase rondom het 9 jarige kind willen weten. Zet'm op en veel suc6!!

Dag 1 is inclusief: 

 • Een certificaat van deelname,
 • Een inspirerende DENK-map met daarin een helder overzicht van de dag, zodat je alles nog eens rustig terug kunt lezen én er natuurlijk meteen mee aan de slag kunt!
 • Een Powerpoint waarmee jij een complete informatiebijeenkomst of workshop kunt geven. De Powerpoint is voor iedere doelgroep aan te passen en bevat zowel theorie als doe-activiteiten speciaal gericht op het '9 jarige Kind', 
 • Het logo van ‘Kind van 9-Expert’ voor op jouw website of op ander beeldmateriaal,
 • Tekst om scholen en instanties aan te schrijven,
 • Een flyer, tekst en een Facebookbanner om heel gemakkelijk de nformatiebijeenkomst/workshop te kunnen geven ,
 • Toegang tot de bijbehorende Facebookgroep 'Kind van 9-DENK dag' en Pinterest-pagina waar wij er zijn om elkaar  te helpen, te versterken, het geven van tips en het delen van ervaringen. Enjoy!!
 • KrachtKadootjes: een kadootje op maat! 

  Tijdens deze dag is er genoeg lekkers in de vorm van een overheerlijke biologische soep, koffie, thee, sap en overige versnaperingen voor tijdens de pauzes.

   

JA, ik wil meer weten en geef mij op: 
Klik HIER voor meer informatie over de KOSTEN en OPGAVE. 

VOEL - dag 2    

DATA: 1 november 2019

VOORWAARDEN: Deze dag is te volgen na het volgen van DENK-dag 1 óf na het volgen van een 'Kind van 9' dag bij een collega (er kan gevraagd worden om een deelnamecertificaat)

CURSUSINHOUD:
Wow, wat kun je kinderen op veel verschillende lagen begeleiden!!
Tijdens deze dag gebeurt er veel, ook met jouw eigen 9 jarige kind en vanuit die beleving gaan we aan de slag met allerlei verschillende werkvormen geschikt voor groot en klein. Meer dan 40 werkvormen staan helder uitgeschreven, zodat ze jou op andere momenten kunnen inspireren om mee aan de slag te gaan en uit kunnen nodigen om er jouw eigen draai aan te geven.
Neem je lekkere warme sokken en yoga matje mee en geniet van wat deze dag jou gaat brengen... smiley


Tijdens deze dag:
 • Beleven we samen de meest belangrijke hoofdthema's voor deze levensfase.
 • Deel ik met jou mijn beste praktijkoefeningen die uit allerlei soorten werkvormen bestaan. Hierdoor zit er altijd wel iets bij wat bij jouw manier van werken past.
 • Leer jij eenvoudige, maar krachtige technieken waarmee je kinderen, maar ook ouders, emotioneel gerust kunt stellen en daarmee ruimte geeft voor nieuwe ontwikkelingen.
 • Geven we aandacht aan jouw eigen innerlijke kind van 9 en zal het jou verbazen wat voor een grote indruk de levensfase van het 9 jarige kind ook op jou heeft gehad. Doordat er ruimte is om jouw eigen innelijke kind te laten zien en horen, ga jij deze levensfase op een dieper niveau ervaren en begrijpen.

Dag 2 is inclusief:
 • Een certificaat van deelname,
 • Een inspirerende VOEL-map met daarin een helder overzicht van de dag, zodat je alles nog eens rustig terug kunt lezen én er natuurlijk meteen mee aan de slag kunt!
 • Het logo van ‘Kind van 9-Expert’ -met 2 sterren- voor op jouw website of op ander beeldmateriaal.
 • Toegang tot de bijbehorende Facebookgroep 'Kind van 9-VOEL dag', waar wij er zijn om elkaar te helpen, te versterken, het geven van tips en het delen van ervaringen. Enjoy!!

  Tijdens deze dag is er genoeg lekkers in de vorm van een
   overheerlijke biologische soep, koffie, thee, sap en overige versnaperingen voor tijdens de pauzes.
   

JA, ik wil meer weten en geef mij op: 
Klik HIER voor meer informatie over de KOSTEN en OPGAVE. 

DOE - dag 3     

DATA: 2 november 2019

VOORWAARDEN: Deze dag is los te volgen

CURSUSINHOUD:
En dan aan de slag met een peergroup wat het samen gevoel voor deze kinderen versterkt, want voor deze leeftijdsgroep is het ‘samen-gevoel’ heel belangrijk! Het is zelfs gebleken dat het op een positieve manier bijdraagt aan hun ontwikkeling.

Al een aantal jaar organiseer ik eens per maand een momentje speciaal voor kinderen rondom de 9 jaar. Bovendien heb ik 20 jaar ervaring als leerkracht in mijn rugzak zitten en deze kennis komt tijdens de DOE-dag heel goed van pas! 

Tijdens deze dag leer jij geschikte thema's te herkennen én uitwerken en je gaat er mee aan de slag. Na afloop voel jij je zelfverzekerd genoeg om jouw eigen kids groepje te begeleiden en mocht je toch even geen ideeën hebben? Geen nood: je krijgt een pdf bestand met mijn beste thema's van de afgelopen jaren toegestuurd waarmee je zeker voor één schooljaar vooruit kunt en door in contact met elkaar te blijven helpen we elkaar aan nieuwe ideeën.
 
Wil jij ook graag een groepje kinderen -in deze levensfase- begeleiden?
Dán is deze DOE-dag echt iets voor jou!

Tijdens dag 3 komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
 • Je leert op welke manier je het thema  opbouwt en uitwerkt.
 • Je gaat zélf zo’n moment ervaren waarbij ik mijn do’s en don'ts vanuit mijn jarenlange ervaring graag met jou deel.
 • Je ontwikkelt tijdens deze dag samen met een andere deelnemer/s een thema waarbij ik met jullie mee kijk.
 • Ik vertel je welke materialen ik standaard gebruik en meeneem.
 • Je krijgt antwoord op vragen zoals: Hoe zet ik zo'n bijeenkomst op? Hoe breng ik dit onder de aandacht? Hoe zorg ik voor een goede opbouw? Welke afspraken maak ik met de kinderen, ouders etc.


Dag 3 is inclusief:

 • Een certificaat van deelname,
 • Een inspirerende DOE-map met daarin een helder overzicht van de dag, zodat je alles nog eens rustig terug kunt lezen én er natuurlijk meteen mee aan de slag kunt!
 • Het logo van ‘Kind van 9-Expert’ -met 3 sterren- voor op jouw website of op ander beeldmateriaal,
 • Het logo van de 'four Kids-Club' die je naar eigen inzicht mag gebruiken of op de plank wilt laten liggen.
 • Toegang tot een gezamelijke Dropbox waar wij op een organische manier nieuwe ideeën en thema's met elkaar delen.
 • Toegang tot de bijbehorende Facebookgroep 'Kind van 9-DOE dag, waar wij er zijn om elkaar  te helpen, te versterken, het geven van tips en het delen van ervaringen. Enjoy!!

  Tijdens deze dag is er genoeg lekkers in de vorm van een
   overheerlijke biologische soep, koffie, thee, sap en overige versnaperingen voor tijdens de pauzes.


Volg je dag 3 los?
Je ontvangt geen 'Kind van 9-Expert' logo.
Het logo ontvang je na het volgen van dag 1.


 

Als BONUS krijg je na het volgen van de DOE-dag digitaal toegestuurd:

 • Een uitnodigingsflyer die je vrij* aan kunt aanpassen,
 • Het logo van de 'four Kids-Club',
 • Een begeleidende tekst die je kunt gebruiken voor het aanmaken van een ‘event’ op bijvoorbeeld Facebook en de bijbehorende Facebook omslag,
 • De tekst die ik gebruik om basisscholen aan te schrijven,
 • Toegang tot een gezamelijke Dropbox waar steeds nieuwe thema’s -bedacht door de deelnemers tijdens de DOE-dagen- aan toe zullen worden gevoegd. Op deze manier bouwen we samen op een oraganische manier een sterke kennisbank op.
 • Een Pdf met mijn beste thema's t.w.v. €14,99.

   

EXTRA EXTRA:
Ik heb besloten mijn beste thema's van de afgelopen jaren digitaal uit te werken en te bundelen. Behalve de thema’s, is er ook per keer aangegeven welke materialen je nodig hebt en wordt alles m.b.v. foto’s verduidelijkt. Op deze manier kun jij een hele tijd vooruit met de beste en leukste onderwerpen!! Deze Pdf t.w.v. €14,99 ontvang je na het volgen van dag 3.

JA, ik wil meer weten en geef mij op: 
Klik HIER voor meer informatie over de KOSTEN en OPGAVE.
 


Doe mee en kom het team van Kind van 9-Experts versterken!

DENK - dag 1  (ook los te volgen)
- Data 2019: 28 september
- Tijd: 10:00 tot 16:00 uur
- Locatie adres: Steenwijk
- Groepsgrootte: maximaal 12 deelnemers
- Voorwaardes: Geen

Klik HIER voor meer informatie over de KOSTEN en OPGAVE.

VOEL - dag 2  
- Data 2019: 1 november
- Tijd: 10:00 tot 16:00 uur
- Locatie adres: Steenwijk
- Groepsgrootte:  maximaal 8 deelnemers
- Voorwaardes: te volgen na dag 1 óf als jij kunt aantonen een soortgelijke dag bij een collega gevolgd te hebben 

Klik HIER voor meer informatie over de KOSTEN en OPGAVE.

DOE - dag 3   (ook los te volgen)
- Data 2019: 2 november
- Tijd: 10:00 tot 16:00 uur
- Locatie adres: Steenwijk
- Groepsgrootte:  maximaal10 deelnemers
- Voorwaardes: Geen

Klik HIER voor meer informatie over de KOSTEN en OPGAVE.
 


 

Doe mee en kom het team van Kind van 9-Experts versterken. 

 

Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van betaling.
Mochten er vragen zijn, dan help ik jou graag verder. 

tot Jutters!!

 

Simone Nieuwhuis is 20 jaar werkzaam geweest als groepsleerkracht in het basisonderwijs en werkt sinds 2012  'Ouder & Kindcoach' in haar praktijk 'de Jutter Coaching', waar zij kinderen en hun opvoeders begeleidt bij hulpvragen over opvoeding, lichaamsbewustzijn, educatie, onderwijs en bewustwording. Zij is gespecialiseerd in hoogsensitiviteit, de fase van het 9 jarige kind en de bijzondere band tussen ouder & kind.

 

ERVARINGEN VAN DEELNEMERS mail :
 

Het gevoel werd gekoppeld aan de woorden. Tijdens deze dagen ervaar jezelf wat er zo belangrijk is dat alle ouders en kinderen zouden moeten weten over het kind van 9.
Het is zoveel meer!
Simone je bent een prachtige vrouw met een geweldige energie die veel kennis in huis heeft.
Je wordt daardoor echt geinspireerd. Dankjewel.
Jessica-leerkracht middenbouw basisonderwijs
_______

Heel compleet met genoeg interactie. Er is genoeg onderbouwing.
Deze dagen zijn een prachtige tool om het 9-jarige kind in het zonnetje te zetten, maar het is ook een prachtige ingang voor alle kinderen tot...100 jaar laugh.
Dankbaar.
Liefs Esther- interne begeleidster basisonderwijs

_______

Een hele inspirerende dag Simone!
Naast kennis over 'Het kind van 9', met andere woorden alles waar kinderen in deze leeftijdsfase mee te maken en te dealen hebben, heb ik ook het kind van 9 in mezelf even weer mogen voelen. Hiervoor beklijft alles nog beter en blijft het hangen! Ik heb vele tips en tops gekregen voor in mijn eigen (kinder)coachingspraktijk 'De Waterdrager', die ik zeker ga gebruiken!
Liefs Eeltje Heida-eigenaar van 'De Waterdrager'.
_______

Ik vond het een hele bijzondere dag. Nooit geweten (ondanks mijn kennis en ervaring binnen de Jeugdhulpverlening) dat deze fase in het leven zo'n veelzeggende en bepalende periode was. Ik heb veel bevestiging gekregen; door terug te gaan naar mijn eigen jeugd als 9 jarige, wat er in deze fase zo belangrijk is om als ouder/begeleidster uit te dragen naar het kind! Ik hoop dat veel mensen die deze dag hebben gevolgd dit door kunnen geven, zodat ieder kind krijgt wat hij/zij verdiend!! Bedankt.
Groet, Chantal

_______

Ik heb een inspirerende dag gehad waarbij ik veel handvaten heb gekregen voor mezelf, mijn gezin en mijn toekomstige praktijk. Ik heb een super leuke dag gehad.
Dankjewel Simone.
Liefs Monique
_______

9 Jaar....wat bij-zonder!!
Een hele inspirerende dag waarin Simone mij meenam in het voelen en denken als een 9 jarige! Deze informatie zou iedere leerkracht van groep 5/6 moeten weten! En alle ouders van een 9-jarige zou ik gerust willen stellen...na deze verhelderende dag. Dankjewel Simone voor het delen van je kennis en inzichten!
Shelly Ensink-eigenaar van Kinderpraktijk Ubuntu

_______

Lieve Simone,
Superleuk om jou te ontmoeten. Wat ben jij een topper, je doet het super goed en fijn.
Voor mij was het herhaling van de stof, maar voor wie nog niet bekent is met deze fase denk ik een mooie waardevolle dag! Tot ziens hoop ik!!
Bauke Borsboom-eigenaar van Vlindertijd en schrijfster van het geweldige boek Ik ben 9.
 _______

​Ik heb mij heel welkom en verzorgd gevoeld. Veel waardevolle informatie die een plek geven aan wat ik voelde en ervaarde met mijn negenjarige. Echt iets voor iedere ouders, leerkracht en hulpverlener om zich bewust van te zijn. Simone geeft het met een mooie energie en interesse.

Naomi Doeze Jager
 _______

Ik heb veel bevestiging gekregen en nieuwe dingen geleerd over het kind van 9. Een mooie basis om mee verder te gaan. Het was een leuke, inspirerende dag met jou als leuke, enthousiaste en leerzame docente.
Lieve groet, Marjolein
_______

Simone was enthousiast en het was een dag met veel informatie.
Dit zorgde voor inspiratie en ruimte voor groei.
Bedankt!

Marianne Pos-eigenaar Rechtsom Leren
 _______

Ik heb deze dag als inspirerend en vooral bijzonder ervaren.
De terugkerende en samenhangende manieren van kijken, ontwikkelingsfasen, oerplek, gevoel en lichamelijk zijn heel herkenbaar en makkelijk op aan de haken.
Simone, hartelijk bedankt voor je open, warme masterclass vol humor en -individuele- aandacht.
Liefs Jaquelien-eigenaar van Zonnevlechtkindercoaching
 _______

Zeer leerzaam, verrijkend en een eye-opener.
Dankjewel.

Liefs Dinah
_______

Deze dag was erg leerzaam. Veel nieuwe inzichten over mijn kinderen gekregen waarmee ik aan de slag kan. Heel erg bedankt Simone!
Liefs Famke
_______

- Inspirerend
- Geeft mij rust met betrekking tot de zorgen die ik heb bij de ontwikkeling van mijn kind(eren)
- Fijne dag, die had ik niet willen missen!
Groet Eva

_______

Vandaag was heel leerzaam en gaf bevestiging dat ik met mijn gevoel goed zat t.o.v. de diagnoses die we voor onze kiezen kregen van onze oudste zoon.
Bedankt en veel succes.
Yvette Boesten
_______

Bedankt voor: 
-Inspiratie
- Op zijn plek vallend
- Passend bij eigen 'IK'-proces.

Blijf de training zo enthousiast en met passie geven. Dit is erg aanstekelijk!
Angela Regts

_______

Bij Simone heb ik de masterclass 'de bijzondere wereld van het kind van 9 gevolgd'. Wat een inspirerende dag. Ik heb een kijkje mogen nemen in die bijzondere belevingswereld, maar ook heb ik naar mijn eigen kind van 9 gekeken. Dat vond ik heel waardevol. De wijze waarop Simone deze dag begeleidde was heel prettig. Er was ruimte voor ieders verhaal. Ik voelde me echt welkom en gezien. 
Amber Heemskerk -eigenaar van 'Berenkinderen'
 _______

Ik ben met heel veel handreikingen deze masterclass 'Het 9 jarige kind' uitgekomen. Veel herkenning bij en ook inlevingsvermogen van Simone.
Ik heb met veel interesse gekeken en geluisterd naar de astrologische benamingen en de periodes waar kinderen in kunnen zitten. Ook voor wat betreft mijzelf en mij praktijkopbouw!!
Een kleinschalige en open masterclass waarbij je heel bewust wordt van de belevingswereld waar 9 jarige kinderen in zitten. Dank daarvoor!!

Johanette Beereboom -eigenaar van 'Kinderkrachtig' 
_______

Dank je wel Simone voor de fijne masterclass van gisteren. Net achter mijn computer alle info nog eens verwerkt, aangevuld met eigen ervaringen, eerdere informatie van de ontwikkelingsfasen uit de opleiding van de Magie van Kindercoaching om zo een totaal en compleet document te hebben. Ik heb genoten van de verhalen, de groep, de lunch en jou. 
Hester Geerdinck -eigenaar van 'Kindercoachpraktijk Wijs!'