Als jouw lichaam een eigen wil lijkt te hebben...
Vervreemd zijn van je lijf kan zich op heel veel verschillende manieren uiten. De één krijgt buikpijn of andere gezondheidsklachten, de ander wordt heen en weer geslingerd tussen emoties, weer een ander vertoond agressief gedrag, krijgt taal- en spraakproblemen, trekt zich terug, heeft leerproblemen etc. In mijn praktijk werk ik op verschillende manieren aan ‘lichaamsbewustzijn’, waarbij praten lang niet altijd nodig is. Ik ben er van overtuigd dat ons lijf ons 24x7 aan het helpen is op de best mogelijke manier. Helaas kan het ook lijken alsof ons lijf de weg compleet kwijt is geraakt en dat is waar klachten ontstaan, maar niets is minder waar...
 

Waar onze mond de dingen niet meer kan of wil vertellen, neemt ons lijf het van ons over.
Jouw lichaam kent jou al je hele leven, zélfs toen je nog in de buik van je moeder zat! Alles wat je hebt meegemaakt heeft het onthouden, ook al ben je het zelf vergeten. Jouw talenten en kwaliteiten kunnen geblokkeerd zijn geraakt door (geboorte)trauma, stress, ziekte of andere levensomstandigheden die een te grote aanslag hebben gedaan óf doen op het uithoudingsvermogen van jouw lichaam en geest. Een probleem zie ik daarom als een uitingsvorm van een dieperliggend probleem en door problemen aan de basis op te lossen, krijgt je weer toegang tot jouw kunnen. Als je de taal van jouw eigen lichaam weer leert verstaan, dan heb je een vriend voor het leven die er alles aan zal doen om jou te helpen bij wat je wilt bereiken.

In het artikel ‘Trauma’s laten in het lichaam diepe sporen na’ (trauma’s kunnen ook onbewust ontstaan), wordt op een heldere manier verwoord hoe belangrijk het is om in contact te blijven met je lijf en te blijven voelen, te ervaren en te uiten. Ik wens jou toe dat jij -en de mensen van wie jij houdt- de dag weer met een glimlach mogen beginnen. Je bent van harte welkom in mijn praktijk om dit samen met mij weer op te pakken.

tot Jutters!!

Wij maken gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.