Archetypes zijn universele bewegingen, patronen en symbolen: oerbeelden.
Overal waar je ook komt op de wereld zal men de tekening van een regenboog, hart, zon, boom, kruis of een mens herkennen. En wist je dat kinderen rond de hele wereld tijdens dezelfde leeftijd dezelfde soort symbolen gebruiken in hun tekenontwikkeling? Strepen, kruizen, cirkels, spiralen, trappetjes enz.
Maar bij Archetypes kun je ook denken aan personen die voor een ieder dezelfde soort betekenis hebben. Denk maar eens aan een koning/koningin, heks, de held enz. Zelfs in de manier waarop wij ons ontwikkelen in de baarmoeder zijn de universele Archetypische bewegingen terug te vinden, bewegingen die in de héle natuur teruggevonden kunnen worden…

Als er tijdens de ontwikkeling in de baarmoeder iets mis gaat, of anders dan gehoopt, kan er een ontwikkelingsvertraging optreden in het ‘oefenen’ van al die Archetypische bewegingen. Deze Archetypische bewegingen zijn weer het fundament voor de ontwikkeling van onze primaire reflexen die wij nodig hebben voor ons bewegen, onze gezondheid, de manier waarop wij leren en contact maken met de buitenwereld. Bewegen = leren in de meest brede zin van het woord.

Ervaart jouw kind moeite met bewegen, heb je gezondheidsklachten waarvan jij denkt dat ze ‘bij jou horen’, of zijn er problemen met de concentratie, het leren op school of moeilijkheden met contact maken met anderen? Dan kan het zijn dat het lijf heel hard zijn best aan het doen om zichzelf staande te houden en wel wat hulp kan gebruiken om de dingen makkelijker te maken.

Ik kijk -m.b.v. simpele spiertesten- graag met jou mee waar de knelpunten zitten.

tot Jutters!!