Tijdens de workshop : ‘Geven van ouderavonden rondom het thema pesten’, was er een visualisatie opdracht. Ik koos er voor om deze buiten te doen in het ‘Verstopte Bos’ van Landgoed Schovenhorst, want mijn systeem zat na een paar heerlijke uren workshop inmiddels tegen een overload aan, waardoor ik o.a. te maken kreeg met misselijkheid en hoofdpijn (ook hoogsensitieve kinderen hebben hier tijdens een schooldag vaak mee te maken!).

Wat een verademing om weer even alleen met mijzelf te zijn. Tijdens een wandeling in een stil bos, voel ik mij als een batterij in een oplader! Op mijn gevoel ben ik het bos ingelopen en zo stopten mijn voeten als vanzelf bij een grote scheve ontwortelde boomstronk. Mijn voeten zakten weg in een diep bed van zachtgroen mos toen ik er naast bleef staan. De stronk moet vroeger een grote sterke boom zijn geweest, maar nu was hij grotendeels verdwenen onder het zachtgroene mos en waren zijn lange brede wortels bedekt met klavertjes(!). De boom mocht in deze fase dienen als voeding en steun voor zijn omgeving, waardoor de stronk voor mij nog steeds als groot en sterk aanvoelde, maar dan anders…

Terwijl ik de omgeving op mij in liet werken, hoorde ik het kraken van takjes en geritsel in de bomen boven mij. Koolmezen vlogen luid kwetterend af en aan van de ene naar de andere boom. De laagste boom bleek vrucht te dragen, waar de koolmezen maar al te graag van kwamen smullen. Het leuke was, dat het verkregen zaad in de naastgelegen hogere boom werd opgepeuzeld. Zo ging dat onvermoeibaar een hele tijd door.

Bij een windvlaag bewoog de hogere boom mee, waardoor er licht door de takken heen kwam. De lagere vruchtdragende boom leek onbewogen te blijven staan.

In de verte waarschuwden de klokken van een kerktoren mij dat het tijd was om weer tevoorschijn te komen uit het ‘Verstopte Bos’ en terug te gaan naar de groep. De tijd was omgevlogen en mijn visualisatie had ik nog niet eens -bewust- gedaan! Ik besloot dat ik alles wat ik had gezien en gehoord als puzzelstukjes ineen te laten vallen.

Pure magie wat er toen gebeurde:

Wat ik wil, de visualisatie van mijn droom, werd in één klap duidelijk en ook wist nu precies wat ik nog nodig had om die te realiseren én bovenal: wat ik er al voor in huis heb! Over verbinding gesproken!

Wij maken gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.