Wie jij bent, hoe jij doet, welke woorden jij kiest...het is allemaal van invloed op onze kinderen. Kinderen leren door nadoen, het zijn echte ‘copycats’ . Op het moment dat je daar bij stil staat, besef je je misschien wat voor een verantwoordelijkheid wij eigenlijk als volwassen hebben...

'Kinderen zijn net nat cement, alles wat op hen valt laat een in-afdruk achter', aldus dr. Haim Ginott. Bewust of onbewust dragen zij dit 'stempel(tje)' met zich mee en dragen het ook op hun manier weer uit aan de omgeving. Bewustwording én bereid zijn om hier op een andere mee te willen omgaan vraagt 100% inzet! Al het nieuwe begint nu eenmaal met een stukje bewustwording. Dit wordt met reden dan ook wel 'bewust-onbekwaam' genoemd en je je bewust van iets zijn, is al een enorme stap voorwaarts als je je bedenkt dat daarvoor op het punt 'onbewust-onbekwaam' zat. Met andere woorden: Je ogen waren op dat moment nog gesloten, voor wat nu langzaamaan zichtbaar begint te worden. De zon is op dit punt nog maar net op; het is de periode dat het langzaam licht begint te worden en de contouren zich steeds scherper tegen hun omgeving gaan afsteken totdat de kleuren verschijnen, de zon aan warmte wint en je daar van kunt én mag gaan genieten! Bewust-onbekwaam is een groot proces en de snelheid en diepgang van dat proces is afhankelijk van jouzelf!

Als je eenmaal in zo'n 'transformatieproces' bent gestapt, zul je merken dat ook andere dingen gaan veranderen (of verander jij?). Coaching is een vorm van een transformatieproces, maar ook het ontvangen van kennis door het bijwonen van lezingen, trainingen etc. die jou aanspreken. Aanspreken is belangrijk!! Dat betekent dat wat er gezegd wordt, tegen jou gezegd wordt! Het raakt iets aan in jou. In figuurlijke zin wordt er op een lichtknopje gedrukt, waardoor jij je iets gewaar mag worden. Dit is één van de redenen waarom ik zo geniet van het coachen en het geven van o.a. lezingen: de reactie van mensen (grote én kleine) op het moment dat zij zich van iets ge-waar-worden. Iets wordt WAAR!! Dát is dan ook het moment dat je er écht wat mee kunt gaan doen en men grote stappen kan gaan maken in zijn /haar bewustwordingsproces!

Wil je bijvoorbeeld op een simpele manier leren wat voor invloed jouw taalgebruik heeft op het gedrag wat kinderen (maar ook volwassen) laten zien? Tijdens een 2 uur durende lezing gaan wij hier op een actieve manier mee aan de slag, waardoor jij je aan het einde bewust bent van het feit in hoeverre jij hierin al bekwaam bent (vaak veel meer dan je denkt!!).

 

Wij maken gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.