Klappen krijgen
Tussen de stenen en voor de garagedeur groei jij dapper door. Je krijgt door dit groeiplekje iedere dag 'klappen' tegen je koppie en met al die onoplettende voeten om jou heen is het ook niet echt ontspannen groeien voor jou. En toch groei je daar heel eigenwijs iedere dag een stukje groter. Je bent de kleinste tussen jouw vrienden, maar overduidelijk ook de meest flexibele.

In de knel
Net zoals met deze klaproos vergaat het ook vele kinderen, ik zie ze mijn praktijk binnenlopen en ik zag ze als leerkracht in mijn klas. Kinderen die opgroeien tussen 'de stenen' en teveel in de knel zitten om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Kids die er iedere dag weer het beste van proberen maken, maar ook iedere dag opnieuw fysiek en/of emotioneel klappen krijgen en dit zorgt voor stress in vele gradaties.

Overleven
Het is logisch dat er dan iets in de ontwikkeling van deze kids 'kleiner' blijft, omdat er veel energie nodig is om te overleven. 
Dit kunnen we gaan merken aan gedragsproblemen, leermoeilijkheden, gezondheidsklachten en/of zelfs aan de lengte in centimeters die achterblijft op leeftijdsgenootjes.

Samen
Het groeiplekje van een kind kunnen we vaak niet veranderen, maar wat we wel kunnen doen is kijken naar de omstandigheden. De kracht hierbij zit in de samenwerking van waaruit we samen kijken naar de beste groeimogelijkheden.

Samen met de mensen die het beste voor jou wensen gaan we dan aan de slag en dát is het moment dat er mooie dingen gebeuren en als je even niet oplet zelfs magische dingen...
 

GA JE MEE?
DAN GAAN WE SAMEN.

 

Ik help jou graag verder met het ontdekken van jouw groeikracht.