Hoe komt het dat je hoofd -maar ook je lijf- soms tolt van alle prikkels uit je omgeving en wat kun je er aan doen?

Veel kinderen maar ook volwassenen hebben last van periodes waarin ze te maken krijgen met een téveel aan prikkels.
De één gaat zich terugtrekken, is verdrietiger of bozer dan normaal of krijgt last van lichamelijke ongemakken zoals buik- of hoofdpijn. Het lijf geeft een signaal dat er iets 'mis' is met de prikkelverwerking en dat alle prikkels niet meer op tijd verwerkt kunnen worden. Er zijn kinderen die dat ook letterlijk op die manier benoemen: 'Mijn hoofd is zó vol!' 


Tijdens deze informatiebijeenkomst leer je:
- wat kenmerkend is voor prikkelgevoelige (hooggevoelige) kinderen, 
- wat er op hersenniveau in een prikkelgevoelig lijf gebeurt, 
- op welke manier jij jouw kind kunt ondersteunen. 


Tijdens deze bijeenkomst is er genoeg ruimte voor het stellen van vragen en om ervaringen te delen met de andere aanwezigen.

Voor wie:
Deze bijeenkomst is geschikt voor iedereen die kinderen wil ondersteunen op het moment dat de wereld hen overweldigd.

NB. Deze bijeenkomst wordt ook gebruikt als nascholingsmoment.

 

Wil je meer weten over deze prachtige, maar soms ook moeilijke eigenschap en vind je het fijn om mensen tegen te komen die zich hierin ook herkennen?
Schuif dan aan bij deze informatiebijeenkomst. Meer informatie over data vind je onderaan deze pagina.
 

 

 

 
 

Waar 'kind' staat, kan ook volwassene worden gelezen. Een kind reageert nog heel puur op zijn omgeving. De uitdaging is om als volwassene terug te kijken naar jouw kindertijd en te kijken of er dingen zijn die herkend worden. Misschien zijn er dingen die doorgetrokken kunnen worden naar het NU...

Een hoogsensitief (HSP) kind voelt zich vaak anders dan een leeftijdsgenootje. Het is soms net alsof het kind nergens écht tussen past. Wat je dan kunt gaan zien is een kind dat zich gaat aanpassen - kameleongedrag of een kind dat clownesk gedrag gaat vertonen.

De zintuigen van een hoogsensitief kind verwerken alle prikkels die binnen komen veel sterker. Een bepaald geluid kan hierdoor als zeer storend worden ervaren of een drukke omgeving zorgt voor chaos in het hele lijf, soms met 'kortsluiting' als gevolg. Deze agressie is heel verklaarbaar. Denk maar eens aan een snelweg die vol slibt met allerlei soorten verkeer. Het vertraagt jouw tempo, je moet overal op letten om botsingen te voorkomen: remmen, gas geven en je hoort getoeter van alle kanten. 

Het ene kind wordt:
- druk en beweeglijk 
- de ander is graag veel op zichzelf en/of huilt veel
- en sommigen raken enorm gefrustreerd en overschreeuwen hun gevoeligheid.

Ik leer kinderen om rustig te blijven tijdens het 'rijden' en de manier waarop er gereden wordt is voor ieder kind verschillend. Vaak is het al heerlijk om te horen hoe het werkt in hún lijf en hoofd.

Hoogsensitief zijn is een karaktereigenschap en dat betekent dat je hiermee geboren bent. Bovendien is het erfelijk en heb je deze eigenschap van iemand uit jouw familie meegekregen. Als je om leert gaan met hoogsensitiviteit is het een prachtige eigenschap. Zo kun je goed leren aanvoelen wat een ander nodig heeft, maar bovendien jijzelf en hier help ik jou graag bij en vaak ook de ouder/s. 


Wil je meer weten over deze prachtige, maar soms ook moeilijke eigenschap en vind je het fijn om mensen tegen te komen die zich hierin ook herkennen? Schuif dan aan bij mijn informatiebijeenkomst 'Help, mijn hoofd is zó vol!!'
__________________________________________________

- Datum: Woensdag 16 oktober 2019
- Tijd: 19.30 tot 21.00 uur.
- Welkom: vanaf 19.15 uur.
- Locatie: Kindcentrum Claus in Steenwijk
- Kosten: €12,50,-
- Aanmelden: simone@dejuttercoaching.nl
__________________________________________________

Kijk in mijn agenda voor de nieuwste data.
Staan er geen nieuwe data ingepland, stuur mij dan gerust een mailtje zodat ik weet dat ik jou op de hoogte mag brengen zodra er weer een nieuwe datum bekend is.

tot Jutters!!

Simone Nieuwhuis is 20 jaar werkzaam geweest als groepsleerkracht in het basisonderwijs en werkt sinds 2012 in haar eigen praktijk waar zij kinderen en hun opvoeders begeleidt bij hulpvragen over opvoeding, educatie, lichaamsbewustzijn, onderwijs en bewustwording.
Zij is gespecialiseerd in hoogsensitiviteit, de fase van het 9 jarige kind en de bijzondere band tussen ouder & kind.