-  Leer jouw kind beter te begrijpen
-  Krijg meer begrip voor de keuzes die jouw kind maakt

 

Kind van 9
De levensfase van kinderen tussen de 7 en 11 jaar kan best lastig zijn. Er gaan bewust deuren dicht en nieuwe deuren open en dit kan voor verwarring en onzekerheid zorgen; bij de veilige basis kunnen ineens vraagtekens worden gezet.

De wereld van jouw kind veranderd
In de levensfase rond de 9 jaar gebeurt er veel in een kinderlijf; het is alsof het ineens een sprong maakt. Het is een leeftijd waarin het gedrag, de gezondheid, leerprestaties en de algemene behoeftes van jouw kind veranderen; het wordt zich bewust van een van een ‘binnen-’ en ‘buitenwereld’.

Heftigere emoties en gevoelens
Het is een fase waarin het kind speelt met de tegenstrijdige gevoelens ‘groot’ of ‘klein’ in zichzelf, wat voor verwarring kan zorgen bij zowel het kind als de omgeving. De binnenwereld vraagt in deze levensfase om een nieuwe verkenning waardoor deze fase kunnen herkennen aan thema's zoals: eenzaamheid, onzekerheid, onbegrip, boosheid, angst, pesten, brutaliteit, heftige emoties, terugkerende kinderziektes enz. De veilige en stabiele basis kan hierdoor ineens wiebelig voelen.

Langs de zijlijn voor groeikracht
Het is voor deze leeftijdsgroep belangrijk om de steun van de buitenwereld te ervaren, ook al zetten veel kinderen zich hier nu juist tegen af. We staan langs de zijlijn, kijken toe, laten ze los en vangen weer op indien nodig. Dit geeft een kind de groeikracht om zichzelf te kunnen ontwikkelen!


Tijdens deze bijeenkomst vertelt Simone Nieuwhuis jou graag meer over deze periode én op welke manier jij jouw kind kunt begeleiden.

 

Simone Nieuwhuis is 20 jaar werkzaam geweest als groepsleerkracht in het basisonderwijs en werkt sinds 2012 in haar eigen praktijk waar zij kinderen en hun opvoeders begeleidt bij hulpvragen over opvoeding, educatie, lichaamsbewustzijn, onderwijs en bewustwording. Zij is gespecialiseerd in hoogsensitiviteit, de fase van het 9 jarige kind en de bijzondere band tussen ouder & kind.