INTRODUCTIEFILMPJE over de levensfase van het 'KIND VAN 9'
 

Simone Nieuwhuis, eigenaar van 'de Jutter Coaching' leert met veel enthousiasme kinderen, ouders, opvoeders en professionals alles over de bijzondere ontwikkelingsfase waar kinderen rond de 9 jaar doorheen gaan. In de levensfase van 'het Kind van 9' raken veel kinderen uit balans wat zowel verwarrend voor hunzelf als voor hun omgeving kan zijn. Het is een opvoedingsfase waarin er ontzettend veel in de ontwikkeling van een kind gebeurt, een ontwikkeling die veel dieper en verder gaat dan wij tot nu toe gedacht hebben.
 

Leer jouw kind beter te begrijpen en krijg meer begrip voor de keuzes die hij/zij maakt.


WORKSHOPS
Voor ouders en opvoeders van kinderen rond de 9 jaar

- Geeft jouw kind ineens tegenstrijdige signalen?
- Doet het zich het ene moment groot en stoer voor en lijkt het wel alsof de puberteit al voor de deur staat?
- Klimt het het andere moment heerlijk bij jou op schoot om zich weer klein en afhankelijk op te stellen?
- Vliegt het uit de bocht met zijn emoties, maak jij je zorgen en/of weet je het soms gewoon even niet meer?


De workshops en bijeenkomsten die Simone Nieuwhuis over het 'Kind van 9' geeft zijn laagdrempelig en heerlijk praktisch. Je vindt herkenning bij andere opvoeders en krijgt tips en handvatten aangereikt waar je heel gemakkelijk  thuis meteen zelf mee aan de slag kunt.WORKSHOPS OUDERS & OPVOEDERS
Inhoud informatieworkshop voor ouders & opvoeders

 

DOEL INFORMATIEWORKSHOP: 
- Leer jouw kind beter te begrijpen
​- Krijg meer begrip voor de keuzes die jouw kind maakt.


INHOUD VAN DE INTERACTIEVE WORKSHOP:
- Behandelen van de hoofdkenmerken van deze levensfase 
- Behandelen van achtergrond informatie
- Ruimte voor vragen en herkenning 
- Kennismaking met passende praktische oefeningen waar jij jouw kind mee kunt helpen.


Wiebelen
In de levensfase rond de 9 jaar gebeurt er qua ontwikkeling ontzettend veel in een kinderlijf, maar dit is lang niet altijd zichtbaar aan de buitenkant. Deze ontwikkeling zorgt er dikwijls voor dat kinderen vraagtekens gaan zetten bij dingen uit hun vertrouwde leventje waardoor zij hun balans kunnen verliezen. Het verliezen van hun emotionele balans kan voor zowel de kinderen als hun omgeving voor veel verwarring zorgen! 
 

De wereld van jouw kind verandert 
In de levensfase rond de 9 jaar gebeurt er veel in een kinderlijf; het is alsof het ineens een sprong maakt. Het is een leeftijd waarin het gedrag, de gezondheid, leerprestaties en de algemene behoeftes van jouw kind veranderen; het wordt zich bewust van een van een ‘binnen-’ en ‘buitenwereld’. Waarbij met name de binnenwereld om een nieuwe verkenning vraagt.
 

Langs de zijlijn voor groeikracht
Het is voor deze leeftijdsgroep belangrijk om de steun van de buitenwereld te ervaren, ook al zetten veel kinderen zich hier nu juist tegen af. We staan langs de zijlijn, kijken toe, laten ze los en vangen weer op indien nodig. Dit geeft een kind de groeikracht om zichzelf te kunnen ontwikkelen!
 

Leer met de kennis over het 'Kind van 9' hoe je de rust weer terugbrengt
bij deze kinderen en misschien zelfs wel bij jezelf...

 

De manier waarop jij als ouder en/of opvoeder het 'Kind van 9' kan ondersteunen om de balans weer terug te vinden deel ik graag met jou tijdens de ‘Kind van 9 - OUDERWORKSHOP’. Deze 2 uur durende workshop is speciaal bedoeld om ouders en/of opvoeders handvatten te geven die zij thuis meteen kunnen inzetten.
 
- Wil jij jouw kind ook beter begrijpen?
- Wil jij jouw kind op maat kunnen begeleiden?
- Wil jij meer begrip hebben voor de keuzes die jouw kind maakt?

 

JA, ik doe mee! laugh
Meld je nu per mail aan.

 
PRAKTISCHE INFORMATIE OUDERWORKSHOP
- Data 2020: woensdag 16 september 
- Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
- Locatie adres: Middenweg 6 - Steenwijk
- Bijdrage: Voor deze workshop betaal jij vooraf €25,-
- Aantal deelnemers: 6-8 (VOL)
 
NIEUWE DATA 2021 VOLGEN BINNENKORT
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste geplande evenementen. 


Online training DENK-dagen
Liever achter de computer thuis een training volgen? 

Wil jij ook meer weten over de levensfase van het Kind van 9, maar blijf jij om welke reden dan ook liever thuis om een training te volgen?
Dan zit je hier helemaal goed. De online training tot 'Kind van 9-Expert' richt zich met name op de doelgroep professionals die werken met kinderen in de leeftijd rond de 9 jaar. De informatie die in deze training wordt gegeven past echter ook heel goed bij bewuste ouders die zichzelf graag verder willen ontwikkelen. De keuze is helemaal aan jou.

Lees hier meer informatie over de online training tot 'Kind van 9-Expert' en neem voor vragen gerust contact met Simone op. 


De online training tot 'Kind van 9-Expert' bestaat uit vier gedeeltes:
1. 10 Videolessen waarin Simone enthousiast al haar nieuwste kennis over het 'kind van 9' met jou deelt . Iedere les duurt 20 tot 30 minuten.
2. Een inspirerend theorieboek waarmee je alles wat tijdens de lessen is behandeld nog eens rustig door kunt lezen óf jezelf op de bijbehorende les kunt voorbereiden.
3. Een praktijkboek vol met 'doe-opdrachten' behorend bij de betreffende videolessen. 
4. GRATIS 30 min. adviesgesprek na afloop van de training na het inleveren van alle 'doe-opdrachten'.

Geef je hier op voor de online training. 


OVER 'DE JUTTER COACHING'
Simone Nieuwhuis

Geïnspireerd door haar eigen kinderen en leerlingen, wilde Simone na zo'n 20 jaar onderwijs haar talent als motivator & inspirator gaan inzetten als coach voor kinderen & hun ouders. Dit is zij gaan doen in haar eigen praktijk 'de Jutter Coaching'. In haar praktijk zet zij haar deskundigheid in om andere opvoeders en professionals op een holistische manier te laten kijken naar de dingen waar kinderen in het dagelijks leven tegen aan lopen en graag in ondersteunt willen worden. Simone daagt iedere opvoeder uit om op een andere manier naar het gedrag van kinderen te kijken en gelooft met heel haar hart dat lastige kinderen niet bestaan, maar dat kinderen slechts uitvergroten wat gezien mag worden. Simone helpt -op maat- met het maken van deze 'vertaalslag'.

De behoefte om zich in de levensfase van het 'Kind van 9' te gaan verdiepen is geboren uit de verandering die zij zowel bij leerlingen rond de 9 jaar op school waarnam, als bij haar eigen kinderen. De leeftijd van het 'Kind van 9' is een leeftijd waarin er onder de oppervlake veel verandert wat zowel de kinderen als de opvoeders uit balans kan brengen.
Simone Nieuwhuis inspireert, motiveert, coacht en traint al meer dan 7 jaar op allerlei manieren ouders, opvoeders en professionals over de levensfase van het 'Kind van 9'.